Vergeet kakkerlakken in de keuken: welk fruit jaagt ze weg en hoe gebruik je het?

Met de komst van de warme dagen vallen de kakkerlakken weer de keuken binnen. Hoewel velen hun toevlucht nemen tot insecticiden, kunnen deze producten schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Gelukkig zijn er natuurlijke en effectieve trucs, en een van de bekendste is citroen.

Waarom citroen kakkerlakken verjaagt

Het geheim zit hem in het citroenzuur en de antibacteriële eigenschappen. De intense geur van citroen irriteert de reukreceptoren van kakkerlakken, waardoor ze elke plek waar ze die geur waarnemen, vermijden. Bovendien helpt het om oppervlakken schoon en bacterievrij te houden.

De eenvoudigste manier is om de citroen in plakjes te snijden en deze op strategische plaatsen in de keuken te leggen: in de buurt van leidingen, in hoeken, in lades of in de vuilnisbak. Zo verspreidt de geur zich en werkt deze als een natuurlijke barrière.

Om het effect te behouden, is het belangrijk om de schijfjes om de twee of drie dagen te vervangen, zodat de geur sterk en effectief blijft. Als ze opdrogen of hun geur verliezen, vervullen ze hun functie niet meer.

Een andere optie is om een pasta te maken met citroenschil en water. Dit mengsel kan worden aangebracht in kieren, openingen of rond kabels en leidingen, die vaak de favoriete routes van kakkerlakken zijn.

Een ander alternatief om citroen te gebruiken

U kunt ook citroenolie verdund in water gebruiken om de oppervlakken in de keuken schoon te maken. Zo houdt u niet alleen de ruimte schoon en gedesinfecteerd, maar laat u ook een citrusgeur achter die kakkerlakken afstoot.

Naast deze methode wordt aangeraden om de hygiëne van de ruimte goed in de gaten te houden. Kakkerlakken komen naar plaatsen waar ze denken voedsel te kunnen vinden. Als de oppervlakken schoon worden gehouden, zullen ze daar niet verschijnen.