Barbecuekoks experimenteren met nieuwe trucs om de smaak van hun vleesstukken te versterken. Ontdek hoe u dit kunt toepassen en waar u op moet letten om de smaak van het vlees niet te overheersen.
De barbecue is een typisch Argentijns gerecht en elke barbecueër geeft er een eigen draai aan om het gerecht te laten opvallen. Naast het ritueel van het aansteken van het vuur en het delen van het eten aan tafel, zijn er verschillende huistrucs om de smaken en de malsheid van het vlees te versterken.
Een daarvan springt er bovenuit: amandelschillen op de kolen leggen.
Waarvoor dient deze truc?
Wanneer de amandelschillen op de hete kolen worden gegooid, geeft het hout oliën en aroma’s af die het vlees doordringen en het een gerookte geur en een unieke smaak geven.

Deze techniek is speciaal voor wie eens iets anders wil en nieuwe dingen wil uitproberen in de wereld van de asado.
Wat zijn de voordelen van het toevoegen van amandelschillen aan uw barbecue?
Enkele van de voordelen van het toevoegen van amandelschillen aan de barbecue-kolen zijn:
- Aroma: wanneer de schillen verbranden, verspreiden ze een zachte, zoete rook die het vlees omhult en het een ander profiel geeft dan traditioneel barbecueën op hout of houtskool.
- Smaak: de schillen versterken de smaak, vooral bij rood vlees en worstjes. Ze geven echter ook vaak een speciaal tintje aan geroosterde groenten.
Hoe gebruik je amandelschillen op de barbecue?

Zodra de kolen goed branden en klaar zijn om te koken, gooi je een handvol amandelschillen op de kolen. Wacht een paar minuten totdat ze beginnen te roken en leg het vlees op de barbecue.
De geurige rook zal de stukken vlees omhullen en binnen enkele minuten proeft u het verschil. Het is belangrijk om niet te veel schillen te gebruiken, zodat de smaak van het vlees niet wordt overheerst.







